Restzetel blijft in handen PvdD

Restzetel blijft in handen PvdD ANP

De laatste restzetel blijft in handen van de Partij voor de Dieren. 50PLUS hoopte hier nog kans op te maken, maar uit de voorlopige uitslag van de ANP Verkiezingsdienst blijkt vrijdag dat die partij 7462 stemmen tekort komt ten opzichte van de PvdD om de zetel binnen te halen.

Fractieleider Henk Krol sprak donderdag nog van een ,,nek-aan-nek-race'' met de PvdD om de restzetel. ,,Ik hoop op vijf, maar ik reken op vier zetels'', zo stelde hij.

Na verwerking van voorlopige uitslagen die vrijdag nog binnenkwamen, blijkt echter dat het verschil onoverbrugbaar is en dat het pleit beslecht is in het voordeel van de partij van Marianne Thieme. De PvdD haalde vijf zetels. 50PLUS komt uit op vier zetels.

Caribisch gebied

Met 99,9 procent van de stemmen geteld komt de opkomst bij de verkiezingen uit op 81,4 procent. Het gaat om voorlopige uitkomsten. De Kiesraad stelt de officiële uitslag dinsdag vast.

Alleen de drie bijzondere gemeenten in het Caribisch gebied, Bonaire, Saba en Sint Eustatius, hebben hun uitkomsten tot dusver nog niet gegeven. De Kiesraad verwacht deze vrijdag aan het eind van de middag binnen te krijgen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
Verkiezingen