Regio noord als tweede met vakantie

Een week na het midden van het land begint vrijdag ook voor scholen in het noorden van Nederland de zomervakantie. Daarmee neemt vrijdagmiddag en zaterdag het risico op vakantiefiles toe, maar volgens de ANWB zal de uittocht richting zonniger oorden in eigen land weinig problemen geven. De verkeersdienst verwacht vrijdag een normale avondspits.

Reizigers moeten wel rekening houden met vakantiefiles op de Europese routes in België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. In België en Frankrijk gelden vooral de rondwegen rond de grote steden als knelpunten en gooien werkzaamheden her en der roet in het eten. In Duitsland belooft het vrijdagmiddag en zaterdag vast te lopen op de wegen richting de kust en Hamburg, Stuttgart, Neurenberg en München. Ook daar zorgen de vele werkzaamheden, op in totaal 575 plaatsen, voor extra oponthoud. In Zwitserland zal de wachttijd voor de St. Gotthardtunnel en bij grensovergang Chiasso zaterdag naar verwachting oplopen tot twee uur.

Scholen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland, Flevoland (met uitzondering van Zeewolde) en het Gelderse Hattem en het Utrechtse Eemnes en de voormalige gemeente Abcoude vallen onder de regio noord. De leerlingen worden daar op maandag 29 augustus weer in de schoolbanken verwacht. Als derde en laatste regio begint het zuidelijke deel van het land op 22 juli aan de 'grote vakantie', die daar duurt tot en met 4 september.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement