Protest tegen azc in Heesch loopt uit de hand

Een demonstratie tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch is maandagavond uit de hand gelopen. Een deel van de ongeveer duizend demonstranten keerde zich in de loop van de avond tegen de politie. Ze gooiden met vuurwerk, stenen en eieren naar de politie en ME en het gemeentehuis.

De politie beëindigde in de loop van de avond de demonstratie, de ME veegde daarna het plein bij het gemeentehuis schoon. Rond 21.30 uur stonden er nog ongeveer honderd mensen op het plein, maar de rust was grotendeels teruggekeerd, aldus een politiewoordvoerder. Over mogelijke arrestaties is nog niets bekend.

De burgemeester van Bernheze, waar Heesch onder valt, gaf maandagavond een noodbevel af, waardoor de politie extra bevoegdheden kreeg om de orde te herstellen.

Het gemeentebestuur van Heesch wil de komende maximaal tien jaar maximaal vijfhonderd vluchtelingen opvangen in de Brabantse plaats. Dinsdag en donderdag heeft de gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt, informatiemarkten georganiseerd voor direct omwonenden en andere inwoners over de mogelijke komst van het azc.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement