Ploumen: ambassadeur wacht 'stevig gesprek'

Hij verliest zijn post niet, maar ambassadeur Frans Makken in Kenia wacht een ,,stevig gesprek" op het ministerie in Den Haag. Hij heeft zich in een gesprek met het blad ViceVersa wel ,,heel ongelukkig" uitgelaten, aldus minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) woensdag.

Diplomaten hebben sinds een paar jaar wat meer vrijheid als ze spreken met de media, maar het moet nog wel stroken met het beleid van de minister. En daar ging Makken over de schreef. Hij uitte kritiek op een deel van het beleid van Ploumen en noemde de Keniaanse overheid een ,,bodemloze put" waar geen geld meer naartoe moet gaan.

De ambassadeur heeft inmiddels laten weten de uitspraken te betreuren. Hij heeft op geen enkele wijze het beleid willen afvallen. Ploumen weet nog niet welke maatregelen worden genomen tegen Makken. Die kan het over twee weken de minister trouwens zelf ook nog eens uitleggen. Dan is Ploumen in Nairobi voor een conferentie van de Unctad, de VN-organisatie voor handel en ontwikkeling.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement