Platform wil herinnering WO II levend houden

Om de herinneringen levend te houden is dinsdag in Den Haag het Platform Herinnering Tweede Wereldoorlog opgericht. Daarin werken bestaande organisaties samen als het NIOD, Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45. Ze bundelen hun krachten om nog beter het belang van de vrijheid die we nu hebben te laten zien.

Ook de Oorlogsgravenstichting en de Stichting Liberation Route Europa ondertekenden de gezamenlijke afspraken. Dat gebeurde op het eerste jaarcongres van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in Den Haag.

Voorzitter Gerdi Verbeet van dit comité zei dat de organisaties meer kennis en informatie gaan uitwisselen en actief en creatief gaan samenwerken. Zo is het de bedoeling van collecties van herinneringsmusea en -centra met elkaar te verbinden. ,,We willen de krachten bundelen en de vele prachtige initiatieven en activiteiten die de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend houden elkaar laten versterken. Het is voor alle Nederlanders belangrijk om te weten en te beseffen wat deze oorlog zó ingrijpend maakte, dat deze periode ook nu nog een referentiepunt is in onze samenleving en voor de vrijheid die wij ervaren.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement