Paleis Noordeinde nog een keer open

Het werkpaleis van koning Willem-Alexander, paleis Noordeinde, opent zaterdag nog één keer de deuren voor publiek. Het is de laatste zaterdag in een serie van vier waarop mensen een kijkje kunnen nemen in het paleis in het Haagse stadscentrum.

Zomaar op de bonnefooi binnenlopen was er trouwens niet bij. Je moest een kaartje hebben en die 20.000 toegangskaartjes waren in juni binnen de kortste keren uitverkocht.

Uit de Tweede Kamer en de gemeente Den Haag zijn al jarenlang verzoeken gekomen om het koninklijk werkpaleis tijdens de zomervakantie open te stellen. In 2013 zei premier Mark Rutte nog dat dit niet mogelijk was in verband met onder meer veiligheid, privacy en kwetsbaarheid van het gebouw. De koning heeft kort na zijn aantreden opdracht gegeven te onderzoeken of openstelling van het paleis toch mogelijk is.

Niet alleen het paleis, ook de koninklijk stallen openen hun poorten, maar dan doordeweeks. Vier weken lang van dinsdag tot en met vrijdag. De laatste keer dat dat kan is komende week, van 16 tot en met 19 augustus.

Of de koninklijke gebouwen in de toekomst vaker zullen opengaan voor publiek is niet duidelijk.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement