Otten laat partijleiderschap FVD 'graag aan iemand anders over'

Otten laat partijleiderschap FVD 'graag aan iemand anders over' ANP

Henk Otten, die samen met Thierry Baudet de partij Forum voor Democratie oprichtte en zich later afsplitste na meerdere conflicten, ziet de vacature voor partijleider van FVD graag aan zich voorbijgaan. "Ik laat die klus graag aan iemand anders over."

Volgens Otten is "de organisatie zo verziekt" dat het niet voor de hand ligt dat hij het lijsttrekkerschap oppakt. Hij vindt dat er "veel verkeerde mensen op verkeerde plekken" zijn neergezet en dat er een "heel rigoureuze sanering" in de partij moet plaatsvinden.

Otten, die senator werd voor de FVD, verliet de partij vorig jaar na een felle strijd met Baudet. Die beschuldigde Otten, tevens penningmeester van FVD, ervan een greep uit de kas te hebben gedaan. Samen met onder anderen senatoren Dorien Rookmaker en Jeroen de Vries splitste Otten zich af en richtte de Groep Otten (GO) op.

Later stond Otten samen met Femke Merel van Kooten en Henk Krol, die inmiddels waren vertrokken bij 50PLUS, aan de wieg van de nieuwe 'Partij voor de Toekomst' (PvdT). Ook daar kwam ruzie, waarna Krol en Van Kooten vertrokken. Inmiddels gaat PvdT weer verder als GO.