Opvang voor 1200 asielzoekers in Kaatsheuvel

In vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel worden 1200 asielzoekers opgevangen. Het gaat om een tijdelijke opvang die duurt van eind december tot 1 april, meldt de gemeente Loon op Zand waar het dorp Kaatsheuvel onder valt.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) had de eigenaar van de Oostappen Groep, de eigenaar van het vakantiepark, gevraagd om tijdelijk woonruimte voor asielzoekers beschikbaar te stellen. Het recreatiebedrijf stemde in, waarna de gemeente akkoord ging met de komst van maximaal 1200 vluchtelingen.

,,We zijn een gastvrije gemeente en de nood is op dit moment in Nederland zo hoog, dat de gemeente hiermee heeft ingestemd", aldus Loon op Zand op zijn website.

Efteling

Droomgaard ligt op steenworp afstand van attractiepark De Efteling. Maandag houdt de gemeente een informatiebijeenkomst voor de inwoners. Die heeft plaats in gemeenschapshuis Het Klavier aan het Anton Pieckplein.

De Oostappen Groep heeft twaalf bungalowparken in Nederland. In het park Marinabeach in Terneuzen komen ook asielzoekers. Verder loopt een procedure voor opvang in vakantiepark Parelstrand in het Limburgse Lommel.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement