Oorzaak drama Stieltjeskanaal nog onbekend

De oorzaak van het ongeval in het Drentse Stieltjeskanaal waarbij zaterdag vier leden uit een familie omkwamen, is nog altijd niet bekend. De politie liet maandag weten dat het onderzoek voortduurt.

De vier zaten in een auto met aanhanger die aan het einde van de ochtend in het kanaal terechtkwam. Voorbijgangers zagen de auto het water in rijden en alarmeerden de politie. De slachtoffers zijn een 64-jarige opa, een 44-jarige vader, een 34-jarige moeder en een kind van twee.

Omstanders hebben in enkele media kritiek geuit op de politie. Agenten waren snel ter plekke, maar gingen niet te water. ,,Je wilt niet nog meer slachtoffers", zei een woordvoerder van de politie maandag. ,,De agenten hebben overlegd met de meldkamer of ze het kanaal in zouden gaan. Doe het niet, heeft de meldkamer gezegd", aldus de zegsman.

Onveilig

Er bestaan geen richtlijnen voor de politie als het gaat om reddingsacties. ,,We zijn hulpverleners. Als je de auto nog ziet, dan ga natuurlijk het water in. In dit geval was de wagen niet meer te zien. Dan wordt het onveilig. Bovendien hadden de agenten niet de benodigde hulpmiddelen en dan is het wachten op het duikteam van de brandweer", lichtte de woordvoerder toe.

Hij kan zich voorstellen dat omstanders het misschien vreemd vonden dat de politie geen reddingspoging deed. ,,Het is een afweging die je maakt. De vraag is; kan ik het verschil maken en is het veilig", aldus de woordvoerder. En dat was het zaterdagochtend niet.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement