Ook versoepelingen voor theorie-examen, begrafenissen en markten, maar de sportscholen blijven nog altijd dicht

Ook versoepelingen voor theorie-examen, begrafenissen en markten ANP

Rijexamenkandidaten kunnen vanaf 28 april weer bij het CBR terecht voor het theorie-examen. Ook komen er versoepelingen voor markten, waar behalve eten ook weer kleding en spullen verkocht mogen worden. Bij uitvaarten mogen straks weer 100 in plaats van 50 mensen komen.

Daarmee schrapt het demissionaire kabinet de verzwaringen in het hoogste risiconiveau, zeer ernstig. Het kabinet volgt zo bijna z’n eigen routekaart of openingsplan, zoals het sinds kort heet. Alleen de sportscholen, ook een verzwaring van het hoogste risiconiveau, blijven nog dicht. Het negatieve reisadvies voor de hele wereld blijft nog tot half mei van kracht.

Voor rij-examens betekent de versoepeling nogal wat. Sinds begin maart zijn praktijkexamens weer toegestaan. Door de lockdown is voor het afrijden een gigantische wachtlijst ontstaan. Voor het praktijkexamen moet de automobilist eerst een theorie-examen hebben afgerond. Om te zorgen dat de achterstanden bij het examen in de auto niet verder oplopen wil het kabinet vanaf eind deze maand het theoretische deel toestaan.

Roze pas

Naast theorie-examens voor het rijbewijs gaan de lokalen van het CBR ook weer open voor mensen die een roze pas willen halen voor een motor of scooter. Voor watersportliefhebbers is er ook goed nieuws: vanaf 28 april kan men ook weer bij het CBR terecht voor het vaarbewijs en theorie-examens voor de brevetten van privévliegers.

Eerder werd al bekend dat het kabinet het aandurft om ondernemers weer toe te staan hun caféterrassen en niet-essentiële winkels te heropenen. Winkels mogen tot acht uur ’s avonds open blijven, terrassen tot zes uur. Per tafel mogen er slechts twee gasten zitten , tenzij ze tot hetzelfde huishouden behoren.

Wel komt er een extra rem op Fieldlabs: die worden geschrapt als er meer dan 900 coronapatiënten op de intensive care in de ziekenhuizen liggen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
Coronavirus