Ontwerp Westerhuis gekozen als monument MH17

Nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 willen een grote wand van 6 meter hoog en 25 meter lang als gedenkteken. Het ontwerp van Ronald Westerhuis kreeg de meeste stemmen van nabestaanden uit in totaal vijf voorstellen. Het moet verrijzen in het herinneringsbos in Vijfhuizen bij Schiphol.

De wand staat symbool voor de zwaarte van het verlies, laat Stichting Vliegramp MH17 weten. In het midden zit een 'oog', een gat waar zonlicht doorheen komt. Dat staat symbool voor hoop. De namen van de slachtoffers worden in de wand gegraveerd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement