'Onderhandelingen brandweer onder hoge druk'

De onderhandelingen over een goede pensioenregeling voor brandweermensen komen maandag in een beslissende fase. In de Utrechtse Brandweerkamer spreken bonden en werkgevers met elkaar over de mogelijkheden voor brandweermensen om vervoegd uit te treden. Komen de partijen er niet uit dan volgen een ultimatum en vakbondsacties.

Om het overleg luister bij te zetten, komen volgens de FNV zo'n vierhonderd brandweerlieden uit het hele land naar Utrecht om te demonstreren. ,,Brandweermensen kunnen dit werk niet tot hun 65e doen. Wie wil er nou gered worden door een brandweerman van 65? Bovendien is de levensverwachting van een brandweerman vele jaren korter dan van andere werknemers. Daarom is een fatsoenlijke regeling nodig, zodat ze eerder kunnen stoppen met werken'', aldus Bert de Haas, bestuurder van FNV Overheid.

De onderhandelingen maandagavond gaan heel moeilijk worden en leiden waarschijnlijk niet tot het gewenste resultaat, weet een woordvoerster van de FNV al. Vakbondsleden zullen de maandagavond dan ook meteen gebruiken om de horloges gelijk te zetten voor eventuele acties.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement