OM wilde veroorzaker ongeluk laten opnemen

Het Openbaar Ministerie wilde een dag voor het fatale ongeval vrijdag in Zelhem, de veroorzaker ervan laten opnemen. De psychische toestand van de 38-jarige man uit Doetinchem was zodanig dat het OM dat nodig achtte.

De man was acht dagen voor het ongeval, waarbij een jongetje van vier om het leven kwam, juist onder voorwaarden op vrije voeten gesteld. Hij zat bijna zes maanden in voorarrest voor een andere zaak uit 2015. In die zaak wordt hij verdacht van onder meer mishandeling, vernieling/inrijden op een politieauto, bedreiging en rijden onder invloed.

De rechtbank in Zutphen laat zaterdag weten dat hij was vrijgelaten omdat hij een blanco strafblad had. Ook zijn psychiatrische symptomen, die wel bekend waren, leken beheersbaar. Het ging echter na zijn vrijlating bergafwaarts en de reclassering adviseerde hem te laten opnemen. Nog voordat de benodigde juridische stappen daarvoor konden worden afgerond, gebeurde het fatale ongeval.

Hij stal de auto van een medewerker van justitie die bij hem op bezoek was in het kader van het lopend strafrechtelijk onderzoek. Op de een of andere manier kon hij de autosleutel bemachtigen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement