OM eist cel en taakstraf in drugszaak Trefpunt

Tegen twee verdachten in de drugszaak Trefpunt is dinsdag acht maanden celstraf en 240 uur taakstraf geëist. De zaak tegen drie andere verdachten is aangehouden. Dat gebeurt volgens het Openbaar Ministerie omdat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) tijd nodig heeft om versleutelde BlackBerry's uit te lezen.

De straffen zijn geëist tegen twee 47-jarige mannen uit Eindhoven. De zaak tegen een 47-jarige man uit Nuth en twee mannen van 23 uit Heerlen is aangehouden. De inhoudelijke behandeling van deze zaak staat nu gepland op 5 oktober.

Het is de tweede dag dat verdachten in deze omvangrijke drugszaak zich moeten verantwoorden voor de rechtbank in Den Bosch. Maandag stonden al vijf verdachten terecht. Tegen hen zijn straffen tot drie jaar cel geëist.

Bij de drugsactie Trefpunt werden op 4 april van dit jaar 124 panden doorzocht, drugslabs opgerold en 56 mensen opgepakt. Het bedrijf Party King fungeerde als dekmantel. Criminelen kwamen er af en aan om drugsdeals te bespreken en maken. De politie kwam het bedrijf op het spoor door een tip, waarna ze er stelselmatig is gaan posten en gesprekken ging afluisteren.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement