'Nog veel problemen met autohuur buitenland'

Omdat er nog steeds veel problemen zijn bij het huren van een auto in het buitenland is de Consumentenbond naar de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt gestapt. Vooral bij bemiddelaars en lokale verhuurbedrijven gaat het niet goed.

De verhuurbedrijven beloofden vorig jaar op verzoek van de Europese Commissie beterschap. Vooral de prijzen moesten transparanter en de informatie over verzekeringen moest duidelijker. Maar nog steeds is weinig van verbeteringen te zien, zegt de bond.

Belangrijke informatie over huurvoorwaarden, verzekeringen, aansprakelijkheid en eigen risico is vaak in het Engels. Ook over de afrekening van brandstof ontstaan nog vaak problemen. Soms worden huurauto's aangeboden tegen stuntprijzen, terwijl de uiteindelijke prijs door verplichte brandstofkosten en verzekeringen veel hoger is.

Een ander valkuil is dat de huurder vaak bij thuiskomst verrast worden met creditcardafschrijvingen voor brandstof of schade. Vaak is die schade niet veroorzaakt door de huurder, maar die het autoverhuurbedrijf hem wel in de schoenen schuift.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement