Nieuwe ontwikkelingen in moordzaak Eindhoven

De politie heeft een zwarte BMW in beslag genomen, die mogelijk betrokken was bij de moord op Tommie van den Burg in april vorig jaar. Van den Burg werd doodgeschoten bij het Van der Valkhotel in Eindhoven.

Surveillerende agenten zagen de auto, waar de politie al langere tijd naar opzoek was, maandag in Tilburg rijden. De bestuurster is geen verdachte en daarom niet aangehouden, meldt de politie. Wel wordt onderzocht hoe de vrouw aan de BMW is gekomen.

De auto was voorzien van valse kentekenplaten. De politie noemt de vondst van de auto een ,,belangrijke ontwikkeling'', omdat de recherche nu gerichter onderzoek kan doen.

Minstens twee personen

Eerder al liet de politie beelden zien in Opsporing Verzocht van beveiligingscamera's van het hotel. Daarop was te zien hoe de nacht voor de moord een donkerkleurige auto op de plek stopte, waar een dag later de auto van de schutter geparkeerd stond. De BMW die maandag in beslag is genomen is ,,zeer waarschijnlijk'' de auto die de nacht voor de moord op camerabeelden te zien was, aldus een woordvoerder van de politie.

De politie vermoedt dat er minstens twee personen betrokken waren bij de moord. De schutter en iemand die Tommie in de gaten hield om de schutter in te lichten. De politie doet een nieuwe oproep aan getuigen die zich nog niet hebben gemeld, om dat alsnog te doen. De recherche heeft het afgelopen jaar al zo'n dertig tips ontvangen. Voor de gouden tip heeft justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

Van der Burg zou in de xtc-handel hebben gezeten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement