Nederlandse gezocht om bankovervallen Aken

De Duitse politie zoekt de 29-jarige Nederlandse Lianne Z. op verdenking van een serie bankovervallen in de binnenstad van Aken. Die overvallen werden in 4 juli 2012, 8 juli 2013 en 19 november 2014 gepleegd, liet de Duitse politie weten. Het onderzoeksteam zoekt ook getuigen die meer kunnen vertellen over haar mogelijke betrokkenheid bij die misdrijven en die van twee medeverdachten.

De drie bankroven hadden gemeen dat de groep daders elke keer door een vrouw werd aangevoerd. De bankrovers vluchtten daarna telkens te voet de binnenstad van Aken in, aldus de politie. Na de overval op 8 juli 2013 werd het DNA van Z. gevonden.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat Z. in verband kan worden gebracht met de op 12 april gearresteerde Oostenrijks-Italiaanse Lisa Sandra Francesca Dorfer (35), zegt de Duitse politie. Dorfer wordt ervan verdacht op 19 november 2014 samen met de Portugees Adérito Soares Neto (58) en ten minste drie anderen, de PAX-Bank in Aken te hebben beroofd. Dorfer en Soares Neto zitten beiden in voorarrest.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement