Nederlanders vermist in Noorwegen

Dertien Nederlanders worden vermist in Noorwegen. Dat meldt de Noorse publieke omroep NRK. De politie en de Noorse reddingsdiensten zijn naar de Nederlanders op zoek nadat zij een noodoproep hadden gedaan vanuit een vallei in de provincie Oppland. Ze waren daar vermoedelijk aan een wandeltocht bezig in de sneeuw.

Volgens de NRK is er donderdagnacht en vrijdag 30 tot 40 centimeter sneeuw gevallen. Dat, gecombineerd met een krachtige wind, zorgt voor lawinegevaar en bemoeilijkt de zoekactie. Ook het Rode Kruis is bij de zoektocht betrokken. Een helikopter moest vanwege de hevige sneeuwval de zoektocht staken.

De politie heeft geprobeerd telefonisch contact te zoeken met de Nederlanders, maar de mobiele dekking in het gebied is beperkt.

De Noorse wandelorganisatie DNT kon vrijdag niet zeggen of de vermiste Nederlanders in een van haar hutten verblijven. Een woordvoerster legde uit dat sommige hutjes niet van tevoren worden geboekt.

DNT heeft honderden hutten en huisjes door heel Noorwegen en in afgelegen gebieden worden die niet bemand door personeel. Leden van de DNT of van een zusterorganisatie kunnen in ruil voor een borgsom een algemene sleutel afhalen, waarmee ze zich toegang kunnen verschaffen tot een van de hutten. De woordvoerster zei over geen informatie te beschikken dat de Nederlanders een sleutel hebben afgehaald.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement