Nederlanders gepakt voor plofkraken Duitsland

Drie Nederlanders zijn donderdag opgepakt in Duitsland omdat ze daar mogelijk achter een reeks plofkraken zitten. Ze moeten vrijdag voor de onderzoeksrechter komen, meldde justitie in de deelstaat Nedersaksen donderdag. Het gaat om mannen van 19 tot 25 jaar oud.

Duitsland wordt de laatste maanden geteisterd door plofkraken. Zo telde Nedersaksen dit jaar 25 explosies bij pinautomaten. Afgelopen dinsdag was er een knal in het dorp Emsbüren, net over de grens bij Oldenzaal. De vermoedelijke auto van de daders werd vervolgens gezien in een plaats ten zuiden van Hamburg. Agenten hielden het voertuig in de gaten en grepen in toen de Nederlanders er mee wilden wegrijden. ,,We hebben duidelijk een nieuwe plofkraak verijdeld'', verklaarde de onderzoeksleider.

Onderzoek moet duidelijk maken voor welke plofkraken de Nederlanders verantwoordelijk zijn. Justitie houdt er in elk geval rekening mee dat er nog meer groepen actief zijn.

Noord-Rijnland-Westfalen, dat net als Nedersaksen grenst aan Nederland, wordt ook geteisterd door plofkraken. Daar waren woensdag drie Duitsers opgepakt, die op het punt stonden een geldautomaat op te blazen. Ze worden verdacht van dertien eerdere explosies. Eerder waren al mensen gearresteerd voor veertien andere plofkraken. Noord-Rijnland-Westfalen heeft sinds het begin van het jaar al meer dan zestig plofkraken gehad. Nederlanders zijn mogelijk verantwoordelijk voor veel van die aanvallen, meldden de autoriteiten in oktober.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement