Nederland maakt zich op voor witte Koningsdag

Nederland maakt zich op voor een koude en wellicht zelfs witte Koningsdag. Oranjefans krabben zich nog eens achter de oren en checken de weerberichten. Festivals nemen inderhaast maatregelen. Op Twitter zijn #sneeuw, #horrorlente en #codegeel trending topics.

Festivals door het hele land gaan er woensdag het beste van maken, al dan niet met tenten en gratis poncho's. Hier en daar zijn vuurwerkshows voor de zekerheid afgelast. Standaardhuisregel op veel massale evenementen: paraplu's zijn niet toegestaan.

Organisaties houden verharde dansvloeren en overkappingen achter de hand, of hebben al besloten de boel naar binnen te verplaatsen. Op websites raden ze de bezoekers aan zich 'warm en droog' te kleden, dan wel 'je oranje boa goed dicht te knopen'. Winkeliers hebben nog snel partijen oranje kaplaarzen en regenjassen ingekocht.

Op Marktplaats tiert de handel in festivaltickets weer welig, hoewel weinigen erbij vertellen dat ze niet gaan wegens het slechte weer, want dat zal verkooptechnisch niet handig zijn. ,,Wegens omstandigheden'', luidt meestal de motivatie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement