Motorrijders KMar bijna van de weg gedrukt

Twee mannen in een auto met Frans kenteken hebben afgelopen weekeinde geprobeerd twee motorrijders van de Koninklijke Marechaussee tijdens een achtervolging van de weg te drukken.

Het duo wilde zich in de nacht van vrijdag op zaterdag onttrekken aan een controle van Mobiel Toezicht Veiligheid bij de grensovergang Hazeldonk, zo meldde de Marechaussee zondagavond op zijn Facebookpagina. Tijdens de achtervolging op de A16 probeerden de mannen van 25 en 37 jaar oud de twee motorrijders van de weg te drukken. Het tweetal is aangehouden en wordt verdacht van poging tot doodslag, zware mishandeling en witwassen.

Een van de motorrijders werd geraakt toen de auto plotseling de afslag Lage Zwaluwe nam, maar kon net zijn evenwicht bewaren. De auto vloog na de afslag uit de bocht en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurder werd meteen aangehouden, een bijrijder werd later met een tas met een groot geldbedrag in de buurt teruggevonden. Inzittenden van een tweede voertuig wisten te ontkomen. Naar hen wordt nog gezocht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement