Motorclubs slaags in Rotterdam

Leden van twee rivaliserende motorclubs zijn donderdagavond met elkaar slaags geraakt in en bij een Van der Valkhotel in Rotterdam. De politie heeft twintig mensen aangehouden. Ook is er een vuurwapen in beslag genomen en werd er een mes gevonden. Eén man is zwaargewond geraakt. Hij heeft een flinke beenwond, maar het is nog niet duidelijk hoe hij die heeft opgelopen, aldus een woordvoerder van de politie.

De vechtpartij begon in het hotel aan de Energieweg , maar verplaatste zich naar buiten naar de parkeerplaats. Toen de politie arriveerde, stoof de groep uiteen. Agenten losten een waarschuwingsschot. ,,Iedereen die rende hebben we aangehouden en ook nog wat mensen die zich binnen hadden verschanst", zegt de politiewoordvoerder.

Volgens een van de verdachten hadden de motorbendes wel bij Van der Valk afgesproken, maar hadden ze niet het plan met elkaar op de vuist te gaan. Toch liep het al direct uit de hand.

Hotelgasten en eters in het restaurant van Van der Valk waren getuige van de vechtpartij. Een deel van hen is een naburig fitnesscentrum in gevlucht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement