Mobieltjes aan de zonneauto in Scheveningen

Badgasten in Scheveningen kunnen woensdag op een bijzondere manier hun mobieltjes, tablets of zelfs elektrische fietsen opladen. Als alternatief voor de thuisoplader kunnen ze gebruik maken van de energie van de zon, via de zonneracewagen 'Nuna' van het Delftse studententeam 'Nuon Solar Team'.

De studenten staan de hele middag bij de pier om het piekvermogen van hun zonnepaneel te testen, door zoveel mogelijk apparaten tegelijk aan de auto te hangen. Volgens het studententeam zou de zonne-auto zo’n 150 elektrische apparaten tegelijk moeten kunnen opladen. De test van woensdag moet uitwijzen of dit in de praktijk ook echt kan. ,,We dagen de strandbezoekers uit om zoveel mogelijk apparaten mee te nemen en zo met ons het piekvermogen van Nuna te testen'', zegt Winnifred Noorlander, een van de Delftse studenten.

World Solar Challenge

De Nederlanders horen tot het snelste en meest efficiënte zonneraceteam ter wereld. Afgelopen najaar wonnen ze met race-auto Nuna voor de zesde keer de World Solar Challenge in Australië.

Op 24 september doet het team mee aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika, van Pretoria naar Kaapstad.

De studenten staan woensdag tussen 12.00 en 16.00 uur bij de Scheveningse pier.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement