Minder treinen rond Schiphol door werk

Spoorbeheerder ProRail begint zondagavond met het aansluiten van nieuwe sporen tussen Duivendrecht en Schiphol. De werkzaamheden duren tot en met 9 augustus.

Door de werkzaamheden is er negen dagen lang geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Duivendrecht/Amsterdam Bijlmer Arena. Het alternatief is reizen via Amsterdam Centraal of met de bus of metro. De Intercity Nijmegen - Schiphol rijdt via Amsterdam Centraal. De Intercity Heerlen/Eindhoven - Schiphol rijdt niet tussen Den Bosch en Schiphol. Tussen Schiphol en Leiden/Den Haag/Rotterdam rijden wel treinen.

Op dinsdag 2 augustus is er de hele dag ook geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk. Die dag zijn er kruiers aanwezig op de stations Schiphol Airport en Amsterdam Sloterdijk om reizigers te helpen met hun bagage.

Op het traject Duivendrecht - Schiphol wordt het spoor verdubbeld van twee naar vier sporen. Station Amsterdam RAI wordt ruimer en krijgt er een perron bij. Op 10 augustus worden de nieuwe sporen in gebruik genomen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement