Meer arrestaties drugsoperatie verwacht

Politie en justitie verwachten nog meer arrestaties te gaan doen in Operatie Trefpunt, de grootscheepse actie tegen drugscriminaliteit in Zuid-Nederland. Die begon maandag. In totaal zijn er tot nu toe 56 verdachten opgepakt en 124 panden doorzocht.

De afgelopen dagen zijn volgens het Openbaar Ministerie 32 verdachten voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Voor 29 van hen is hun voorarrest verlengd.

Een deel van de verdachten werd niet voorgeleid en is vrijgelaten. Als het politieonderzoek klaar is, wordt bekeken of ze worden berecht.

De verdachten komen voornamelijk uit Brabant en Limburg. Maar er werden ook mensen uit onder meer Apeldoorn, Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht en Groesbeek in de boeien geslagen.

De politie had vooraf een belangrijke ontmoetingsplek van drugscriminelen in Best geobserveerd en afgeluisterd. Hun dekmantel was een party-verhuurbedrijf.

Een man uit Kaatsheuvel (55) en een man uit Waalwijk (37) gelden met een 50-jarige verdachte uit Best die in Tsjechië werd opgepakt, als hoofdverdachten. Zij beheerden de ontmoetingsplek en ontvingen daar ruim zevenhonderd bezoekers, aldus het OM. ,,Uit onderzoek blijkt dat ten minste een deel van deze bezoekers er kwam om met de drie te handelen in synthetische drugs en grondstoffen voor de productie van deze drugs.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement