Masters of LXRY trekt recordaantal bezoekers

Een recordaantal van zo'n 46.000 bezoekers kwamen de afgelopen dagen de nieuwste trends op luxegebied bewonderen tijdens de Masters of LXRY. Dat waren er 3500 meer dan vorig jaar. Vanwege het succes breidt het evenement volgend jaar uit met nog een vijfde hal en een totale oppervlakte van 35.000 vierkante meter, liet organisator Yves Gijrath maandag weten.

De beurs in de Amsterdamse RAI was dit jaar met 30.000 vierkante meter en zo'n vierhonderd ondernemers al de grootste editie ooit. Volgens Gijrath krijgt het evenement, voorheen de Miljonair Fair, een steeds internationaler karakter. ,,Zowel qua bezoekers als exposanten.'' Onder de belangstellenden waren volgens hem opvallend veel Russen.

Vooral de stands over vastgoed, luxe auto's, interieur, horloges, juwelen en moderne kunst deden het goed. Het Nederlandse diamant- en juwelenbedrijf Gassan Diamonds had de grootste stand op de beurs, van meer dan 1000 vierkante meter. Volgens president-directeur Benno Leeser boekte het bedrijf een recordomzet. Ook kunsthandelaar Sander Bijl kijkt tevreden terug. Hij verkocht op de eerste avond een werk van Jacob van Walscapelle voor 260.000 euro aan een Nederlandse verzamelaar.

Masters of LXRY begon donderdagavond met een grootse vip-opening. Maandag was de laatste dag, waarop de zakenwereld bijeen kwam.

De vijftienjarige jubileumeditie van de luxebeurs vindt volgend jaar plaats van 8 tot en met 12 december.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement