Man vast voor moord in Scheepvaartmuseum

De politie heeft begin deze maand een man opgepakt in verband met de liquidatie op een dancefeest in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum in 2013. Het gaat om een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam.

Tijdens het dancefeest 'The Waterfront' op zaterdag 25 mei 2013 werd tussen het uitgaanspubliek een 26-jarige Amsterdammer doodgeschoten. Hij werd met meerdere pistoolschoten om het leven gebracht. Er waren op dat moment zo'n duizend mensen op het feest.

Kort na de schietpartij maakte de politie bekend dat het slachtoffer ,,een bekende'' van haar is. Ook werd na het feest een 25-jarige Amsterdammer in de buurt aangehouden na tips van getuigen. Justitie had echter te weinig bewijs om hem te verdenken van het doodschieten van het slachtoffer.

Geweld

De moord kan volgens het OM mogelijk geplaatst worden binnen de liquidatiegolf in Amsterdam, ,,waarbij rauw geweld niet wordt geschuwd. Daarbij worden met ogenschijnlijke achteloosheid de meest zware wapens gebruikt in dichtbevolkte woonwijken.''

De nu aangehouden verdachte werd 1 december in Amsterdam aanvankelijk gearresteerd voor een ander strafbaar feit. Welk feit dat is, is niet bekendgemaakt. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft onlangs besloten dat de man in ieder geval nog negentig dagen in de cel moet blijven zitten. Het OM sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement