Mag Amanda Todd-verdachte naar Canada?

Mag Aydin C., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Canadese tiener Amanda Todd, worden uitgeleverd aan Canada? Daarover laat de rechtbank in Amsterdam zich dinsdag uit.

De autoriteiten in het Noord-Amerikaanse land willen C. vervolgen voor afpersing, kinderen lokken via internet, bedreiging of stalking en bezit van kinderporno met als doel die te verspreiden. De 38-jarige verdachte staat in Nederland ook terecht voor aanranding en afpersing van nog eens 39 meisjes via de webcam. Canada wil hem echter apart berechten voor de zaak-Todd.

Mocht de uitleveringskamer van de rechtbank akkoord gaan met het verzoek, dan vertrekt C. voorlopig nog niet uit zijn Nederlandse cel. Zijn proces in ons land, dat naar verwachting pas begin volgend jaar op zitting komt, volgt eerst.

De rechtbank neemt overigens een technische beslissing waarin wordt gekeken of aan alle voorwaarden is voldaan. Uiteindelijk beslist minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie definitief over de uitlevering.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement