Lichaam gevonden bij zoektocht vermiste Koen

De Italiaanse politie bevestigt dat het maandag gevonden lichaam van Koen van Keulen uit Soest is. Het lijkt erop dat de zeventienjarige jongen langs de weg liep, een paar meter naar beneden is gevallen en in het water is terechtgekomen.

In de berm zijn sporen te zien die erop duiden dat Koen daar heeft gelopen. Het lijkt erop dat hij in de gladde berm - het had geregend - is uitgegleden en in het water is gevallen. De weg loopt op die plek een paar meter steil naar beneden. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden dat Koen bijvoorbeeld is aangereden.

Volgens familie zijn er camerabeelden waarop te zien is dat iemand die voldoet aan het signalement van Koen in de berm liep aan de andere kant van de vangrail. Aan de zijde waar je niet kunt worden aangereden. ,,Helaas heeft Koen deze voorzichtigheid het leven gekost'', aldus de familie.

De jongen verdween vrijdagochtend vroeg, nadat hij niet was teruggekeerd van een avondje stappen met vrienden in de buurt van de camping in Pacengo waar hij met zijn ouders was. De afgelopen dagen is bij het Gardameer door meer dan honderd vrijwilligers naar Koen gezocht, onder meer met speurhonden.

Koen was met vrienden na het stappen in een bus onderweg terug naar de camping. Hij bleef zitten terwijl de rest uitstapte. Vermoedelijk is hij bij een volgende halte de bus uitgegaan en terug gaan lopen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement