Kroegbaas sprak weggelopen man (25) in Ruinerwold en tipte politie: 'Hij was verwilderd en nog nooit naar school geweest'

Eetcafé de Kastelein. Foto: Google Streetview

De 25-jarige man die wegliep uit de boerderij in Ruinerwold zat op het terras bij café de Kastelein in datzelfde dorp. Eigenaar Chris Westerbeek rook onraad en tipte de politie. „Deze man zag er onverzorgd uit, had lang verwilderd haar en zei dat hij hulp nodig had en nooit naar school was geweest.”

De 25-jarige zat zondagavond voor de tweede keer in korte tijd op het terras van de Kastelein. Westerbeek: „Hij keek verward om zich heen.” Bij het eerste bezoek viel de man al op. Deze tweede keer besloot Westerbeek het gesprek aan te gaan.

Lees ook | Buurman in Ruinerwold: ‘Ik zag altijd maar één man daar, hij was er elke dag’

‘Nooit naar school geweest’

„Hij zei dat hij hulp nodig had en een einde wilde maken aan de situatie waarin hij zat.” De man vertelde ook dat hij nog nooit in zijn leven naar school was geweest.

De kroegbaas omschrijft een onverzorgde lange, slanke man met een slecht gebit en lang verwilderd haar.

„Het was bij deze man meteen duidelijk dat er iets vreemds aan de hand was.” Westerbeek zegt dat de gast erg onder de indruk leek van wat hij zag bij de kroeg, alsof hij dit niet eerder had meegemaakt.

loading

‘Kon overdag niet weg’

De 25-jarige vertelde dat hij ‘s nachts wegliep, omdat dat ‘overdag niet kon’. De man zou ook gezegd hebben niet meer terug te kunnen naar waar hij vandaan kwam.

De telefoon staat roodgloeiend bij het café. De eigenaar wil benadrukken dat hij niets met de zaak te maken heeft. „Hij kwam hier gewoon twee keer aan lopen.” De situatie maakt indruk. „Duidelijk is dat deze persoon veel meer hulp nodig heeft dan de gemiddelde dronken stamgast.”

Lees ook | Vader en zes kinderen houden zich mogelijk al jaren schuil in kelder in Ruinerwold

Lees ook LC+ | Jarenlang geïsoleerd en afgesloten van alles en iedereen: hoe schadelijk is het?