Koning leert in Katwijk bij over integratie

Koning Willem-Alexander heeft zich woensdagmiddag bij een werkbezoek aan Katwijk verdiept in de vraag hoe een doorsnee gemeente omgaat met de integratie van vluchtelingen. De koning ging langs bij een woonzorgcentrum, een wijkcentrum en de interkerkelijke werkgroep asielzoekerscentrum Katwijk (IWAK).

De koning sprak in woonzorgcentrum Salem met tien statushouders die er sinds januari een opleiding krijgen tot verzorgende of verpleegkundige. De koning noemde het een mooi project, waarbij nieuwkomers direct kunnen integreren.

Willem-Alexander had daarna in een discussie met vrijwilligers, buurtbewoners en de wijkagent over de problemen in de multiculturele wijk en de wijze waarop die worden aangepakt. Zo kwam ter sprake dat nieuwkomers in hun land van oorsprong vaak een andere ervaring hebben met de politie, wat invloed heeft op hun gedrag. In Nederland is de politie je vriend, wist de koning, maar dat is niet overal zo.

Het bezoek aan Katwijk past in een reeks werkbezoeken waarin de koning in verschillende gemeenten kijkt in hoeverre mensen zich er thuis voelen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement