Kijk terug: advocaten vijf jongste kinderen Ruinerwold in DVHN Live

In de documentaireserie ‘De kinderen van Ruinerwold’ vertellen de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. hun verhaal. Maar wat is het verhaal van de jongste vijf kinderen?

In DVHN Live sprak presentator Renate Winkel met de advocaten van de Ruinerwold-vader, Robert Snorn en Jana Andonovski over de vijf jongste kinderen.

Snorn raakte op vrijdag 18 oktober 2019 bij toeval betrokken bij de zaak. ,,Dubbel toeval eigenlijk’’, vertelde hij eerder. ,,Ten eerste had ik die dag gewoon piketdienst in deze provincie. Ten tweede verbleef het gezin op dat moment in Earnewâld, waar het door de politie tijdelijk was ondergebracht. De melding dat de vader donderdagavond 17 oktober rond zeven uur was aangehouden, kwam de volgende ochtend om zeven uur en werd dus gedaan door de Friese politie. Daarmee kwam de zaak op mijn bordje terecht.’’

In DVHN Live sprak Winkel met de advocaten over alle aspecten van de zaak. Hoe kan het dat een eerlijk proces niet mogelijk is en hebben ze nog contact met de familie?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
Video