Kamp: aandeelhouders gaan over Post NL

Een mogelijke overname van Post NL door het Belgische BPost is een zaak van de aandeelhouders. Dat liet minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdag in een reactie weten.

,,Post NL is een beursgenoteerd bedrijf. Het is de verantwoordelijkheid van de aandeelhouders om over een bod een besluit te nemen en aan het bestuur en de Raad van Commissarissen om de aandeelhouders daarover te adviseren", aldus de minister.

Post NL heeft de wettelijke taak ervoor te zorgen dat bij iedereen in Nederland post wordt bezorgd, benadrukt Kamp. Maar de situatie op de postmarkt is al jaren moeilijk. ,,Ik heb in maart al in de Kamer gezegd dat er aanleiding is ons te verdiepen in de situatie op de postmarkt en te bezien of de voorwaarden voor een gezonde ontwikkeling vervuld zijn, dan wel dat er maatregelen nodig zijn."

Belgische media meldden eerder op de dag dat Belgische postbedrijf geïnteresseerd is in een overname van het Nederlandse bedrijf. De handel op de beurs in beide ondernemingen is stilgelegd. PostNL komt waarschijnlijk maandag met een reactie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement