Kamer debatteert over Teeven-deal

De Tweede Kamer roept het kabinet woensdag ter verantwoording over de nasleep van de deal die Fred Teeven in 2000 als officier van justitie sloot met drugscrimineel Cees H.

De manier waarop minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten met de kwestie omsprong, bracht hem begin dit jaar ten val. Daarop trad Teeven, inmiddels staatssecretaris, ook af. Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg is afgelopen weekend opgestapt.

De hele zaak werd onderzocht door een commissie onder leiding van Marten Oosting, die een vernietigend rapport uitbracht over de gang van zaken. Oosting had ook kritiek op de premier, die een herinnering van Teeven aan de deal niet deelde met Kamer.

De premier kreeg de afgelopen dagen ook kritiek van de advocaat van Cees H. De crimineel zou gevaar lopen door de uitspraken die Rutte vrijdag deed. De minister-president suggereerde dat de tegenprestatie van H. in de deal misschien wel groter was dan tot nu toe wordt aangenomen. Volgens de raadsman lijkt het nu of H. informatie over andere criminelen heeft doorgegeven.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement