Kabinet hoopt op saamhorigheid in 2016

Het kabinet hoopt dat het komende jaar tegenstellingen in de maatschappij worden overbrugd. ,,Saamhorigheid zou een mooie boodschap zijn voor ons allemaal in 2016'', zei vicepremier Lodewijk Asscher vrijdag namens het kabinet.

Hij verwees daarbij naar de perikelen rond de opvang van vluchtelingen. In Geldermalsen draaide deze week een protest tegen de plannen voor een nieuw asielzoekerscentrum uit op geweld en vernielingen. Asscher noemde de beelden ,,vreselijk''.

Er is volgens hem begrip voor de gevoelens van onzekerheid en angst onder mensen. ,,Die mogen ook geuit worden en daar zullen we ook iets mee moeten. Maar emoties mogen nooit ontaarden in agressie, bedreiging en geweld.''

Opvang

Tegelijk wees Asscher op de vele duizenden vrijwilligers die zich dag en nacht inzetten om ervoor te zorgen dat asielzoekers zich veilig voelen en in Nederland een betere toekomst krijgen. Volgens Asscher ligt de verantwoordelijkheid voor de opvang van vluchtelingen ,,bij ons allemaal''.

Asscher verving premier Mark Rutte, die bij een Europese top is. Hoewel de kerstgedachte van 'vrede op aarde' volgens de PvdA'er eigenlijk verder weg is dan ooit, wenste hij alle Nederlanders namens het kabinet fijne feestdagen ,,samen met diegenen die u nabij staan''.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement