'Joost Eerdmans gaat voor lijsttrekkerschap FVD'

'Joost Eerdmans gaat voor lijsttrekkerschap FVD' ANP

Joost Eerdmans gaat voor het lijsttrekkerschap van Forum voor Democratie. Dat zegt de Rotterdammer tegen het AD. "Ik wil dat die partij een goede lijsttrekker heeft en daar ben ik beschikbaar voor." Eerdmans staat nummer vier op de kandidatenlijst van de partij voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

De weg naar het lijsttrekkerschap voor de verkiezingen van volgend jaar ligt open nadat Thierry Baudet maandagavond een stap terug deed. Dat deed hij na ophef rond de jongerenafdeling van FVD. "Komt er een verkiezing voor het lijsttrekkerschap, dan doe ik daaraan mee. Maar het kan ook aan de leden of het bestuur worden overgelaten", aldus Eerdmans in het AD.

Hij zegt dat het hem erom gaat dat er een goede nieuwe leider komt. "Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en heb twee verkiezingen op rij gewonnen in Rotterdam, ik vind het leuk en hou heel erg van campagnevoeren. Ik hou van debatteren en ben ook verknocht aan deze partij. Er staan veel signalen op groen om dat wel te willen.’’ Eerdmans denkt "met z'n allen" verder te kunnen met de partij. "We willen van Forum een groot succes maken en dat gaat ook lukken."

Eerdmans is nu fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Hij had al aangegeven bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet meer die partij te willen aanvoeren.