JSF publiekstrekker op Luchtmachtdagen

De Koninklijke Luchtmacht houdt vrijdag en zaterdag open huis, en wel op de Vliegbasis Leeuwarden. Ook het nieuwe gevechtsvliegtuig JSF is er te zien. De twee toestellen doen mee aan de airpowerdemo.

Er is veel te doen, zoals speurtochten, rondleidingen en stormbaanbeklimmingen. De meeste bezoekers zullen komen voor de vliegshows, met zowel Nederlandse als buitenlandse vliegtuigen, op de grond en in de lucht. De teams komen onder meer uit België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en natuurlijk Nederland.

De Joint Strike Fighter (JSF) ofwel F-35 wordt de opvolger van de F-16 bij de luchtmacht. Twee F-35's zijn even in Nederland, onder meer om de geluidsoverlast van de toestellen te testen.Van de week maakte het toestel een rondvlucht boven Nederland. Na de Luchtmachtdagen zal het waarschijnlijk tot 2019 duren voor het toestel weer in Nederland is.

De Luchtmachtdagen zijn altijd druk bezocht. In 2014 bijvoorbeeld waren er 245.000 bezoekers. Bezoekers kunnen alvast informatie opzoeken op de app Luchtmachtdagen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement