In Rotterdam 81 mensen aangehouden voor milde overtredingen

,,We kunnen heel lang mopperen op relschoppers die verschillende steden de vernieling in hielpen, maar eigenlijk verdienen die onbenullen zulke aandacht niet. Veel belangrijker is de sfeer eromheen: een groeiende groep redelijke mensen ziet geen reden meer om zich te beheersen. Ze missen een perspectief op verbetering." FOTO ANP

In Rotterdam zijn dinsdagavond 81 mensen aangehouden voor diverse overtredingen van de coronamaatregelen. Een aantal van hen pleegde vernielingen, maar grote ordeverstoringen zijn uitgebleven, meldt de politie.

Ook dinsdag waren er volgens de politie oproepen op social media tot rellen en plunderen. De focus lag daarbij vooral op Rotterdam. De politie zegt alles op de voet te hebben gevolg en had zich geprepareerd voor de avond. Door het gesprek aan te gaan, te waarschuwen en waar nodig direct aan te houden, kregen raddraaiers weinig ruimte. Kort en krachtig optreden op de Beijerlandselaan en de Putselaan heeft erger voorkomen, aldus de Rotterdamse politie.

Niet alleen in Rotterdam-Zuid, maar ook op de Schiedamseweg in Rotterdam-West hebben kleine groepen, voornamelijk jongeren, voor overlast gezorgd. Er zijn 81 mensen aangehouden voor onder andere vernieling, overtreden van de avondklok, samenscholing en geen ID kunnen tonen. Er raakte niemand gewond.

Het merendeel van de verdachten is aangehouden op Rotterdam-Zuid en komt daar ook vandaan, meldt de politie. Het gaat veelal om jongeren die nog thuis wonen. "We wilden vanavond niet weer geconfronteerd worden met buitensporig geweld en plunderingen zoals op maandagavond. Gelukkig heeft forse inzet en snel handelen tot een beheersbare avond geleid", zegt een ME-commandant.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland