Helemaal Hollands in het Westland

Helemaal Hollands! is het thema van het Varend Corso Westland dat vrijdag, zaterdag en zondag voor de 21e keer wordt gehouden. Dat betekent tulpen, klompen, stroopwafels, jenever en kaas, maar ook Heel Holland Bakt en Hollandse Nieuwe hebben de deelnemers geïnspireerd.

Het corso is een jaarlijkse vaartocht van een kleine 80 kilometer door onder meer de gemeenten Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Er doen ruim veertig vaartuigen aan mee. Ook is er een speciaal kindercorso.

De organisatie wil met het evenement laten zien wat het Westland te bieden heeft en welke ,,mooie en gezonde producten er in de kassen worden geteeld.” Elke deelnemende regio heeft z'n eigen dag. Vrijdag is de Rijnmonddag, zaterdag de Westlanddag en zondag de Delflanddag.

Het evenement trekt jaarlijks zo’n half miljoen bezoekers. Belangstellenden die vanuit het noorden komen, moeten rekening houden met wegwerkzaamheden op de terugweg. Dit weekeinde is de A4 in de richting van Amsterdam afgesloten bij knooppunt Ypenburg.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement