Grote drukte bij alarmcentrale ANWB

Dat Nederland massaal op vakantie is, is bij de alarmcentrale van de ANWB goed te merken aan de vele verzoeken voor autohulp. Vorige week was het inclusief zwarte zaterdag de drukste week van de zomer tot dusver, zei een woordvoerder maandag.

Exacte aantallen kon hij echter niet geven. De alarmcentrale van de ANWB heeft tijdens deze vakantieperiode 850 mensen aan het werk. ,,Dat is ruim het dubbele aantal dan normaal', aldus de zegsman.

Bij de alarmcentrale zijn vanuit het buitenland al vele honderden telefoontjes binnengekomen van automobilisten. De meeste pechvogels bellen omdat ze problemen hebben met de accu of het koelingssysteem.

Maar er zijn ook vakantiegangers die bellen, omdat het lampje van het bandenspanningscontrolesysteem blijft branden als de band goed is opgepompt. Sinds 2010 wordt dit systeem standaard in alle auto's aangebracht. ,,Maar nog niet eerder kregen we hierover zoveel klachten'', aldus de woordvoerder. Om het lampje te doven, moet een knopje worden ingedrukt, ,,maar dat is vaak moeilijk te vinden''. De woordvoerder raadt aan eerst de gebruiksaanwijzing te lezen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement