Geschokte reacties Kamerleden op aanslag Nice

Tweede Kamerleden hebben vrijdag geschokt gereageerd op de aanslag in Nice. Een vrachtwagen reed daar in op mensen die de Franse feestdag Quatorze Juillet vierden.

Voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib: ,,Wat een verschrikkelijke en laffe aanslag op Frankrijk. Wens slachtoffers, nabestaanden en het Franse volk veel sterkte toe''.

Fractieleider van de VVD Halbe Zijlstra: ,,Wij leven intens mee met de Fransen, die opnieuw met een vreselijke aanslag worden geconfronteerd. Wat een feestdag had moeten zijn, is een dag van verdriet geworden. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en nabestaanden."

Afschuwelijk

Diederik Samsom (PvdA): ,,Afschuwelijke taferelen, tientallen slachtoffers. We betuigen ons medeleven met slachtoffers, met nabestaanden en met iedereen die daar nog in grote onzekerheid verkeert. En we staan schouder aan schouder met Frankrijk dat alweer getroffen is door een vreselijke aanslag."

PVV-leider Geert Wilders: ,,Dit is een oorlog. En het zal niet stoppen voordat we onze grenzen sluiten voor de islam en onze samenlevingen de-islamiseren''.

Verschrikking

Emile Roemer (fractievoorzitter SP): ,,Op de dag dat je de vrijheid viert, beroofd worden van je vrijheid. Wat een verschrikking''

Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie): ,,Bij de vreselijke aanslag in Nice herinner ik me opnieuw de aansporing van de Duitse theoloog en martelaar Dietrich Bonhoeffer (1906-1945): We moeten niet alleen de wonden verzorgen van slachtoffers onder de wielen van het kwaad, maar ook een stok tussen de spaken steken.''

Gruweldaad

,,Met deze aanslag op de avond van de Franse nationale feestdag is het land opnieuw in het hart geraakt. Hoe moeilijk soms ook en hoezeer woorden vlak na zo'n gruweldaad vaak machteloos klinken, wij buigen niet voor terreur'', aldus D66-leider Alexander Pechtold.

,,Barbaarse terreuraanslag tijdens Franse nationale feestdag in Nice. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden", laat fractieleider Sybrand Buma van het CDA weten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement