Geen overleg over nieuwe brandweer-cao

Het overleg in Utrecht over een nieuwe cao voor de brandweer is maandagavond niet doorgegaan. Vertegenwoordigers van de FNV liepen weg nadat een delegatie van de werkgevers niet was komen opdagen, zei een woordvoerder van de vakbond.

Het overleg stond gepland voor 19.00 uur. ,,We hebben tot 19.15 uur gewacht. We vinden dit respectloos. Morgen gaat een ultimatum de deur uit'', aldus een woordvoerder van de bond. Een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, die als werkgever betrokken is bij de gesprekken, erkende dat hun delegatie iets te laat arriveerde, en dat de FNV toen al was vertrokken.

FNV-bestuurder Bert de Haas zei eerder op de dag tegen EenVandaag dat de politie contact had opgenomen met brandweerlieden naar aanleiding van aangekondigde acties. Die brandweerlieden voelden zich geïntimideerd, aldus De Haas. De politiewoordvoerder zei dat de politie informatie wilde inwinnen over de acties en hierover eerst contact opnam met de FNV. Toen er geen antwoord van de bond kwam begon de politie brandweerlieden te benaderen, aldus de woordvoerder.

De FNV was met zo'n vierhonderd brandweerlieden naar Utrecht getrokken. De bond stelt de werkgevers nu een ultimatum, dat op 23 juni om 10.00 uur afloopt. Als de werkgevers niet tegemoetkomen aan de eisen van de bond volgen er acties.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement