Fox nog te zien bij KPN gedurende gesprekken

De circa 200.000 KPN-klanten die geabonneerd zijn op de sportkanalen van Fox Sports kunnen lopende de onderhandelingen tussen de twee partijen daar voorlopig naar blijven kijken. Dat bevestigde een woordvoerder van KPN zaterdagavond.

Beide partijen zijn nog steeds in gesprek over doorgifte van het sportaanbod voor een nieuwe contractperiode. ,,Zo lang de gesprekken duren, blijven de zenders te zien'', aldus de KPN-woordvoerder.

Veel KPN-abonnees spraken via de sociale media hun verbazing uit over de doorgifte van de wedstrijd ADO Den Haag-Go Ahead Eagles, aangezien rond 18.00 uur een deadline verstreek.

Dupe

KPN is nog steeds in onderhandeling met Fox Sports. Volgens de provider zijn ,,al onze inspanningen erop gericht klanten niet de dupe te laten worden van deze contractonderhandelingen".

Volgens directeur Frank Rutten van Fox Sports is KPN vrijdagavond ,,een goed financieel voorstel" gedaan. Zijn bedrijf liet vrijdag weten dat de zenders zaterdag om 18.00 uur niet meer zouden worden doorgegeven aan KPN-klanten, tenzij er voor die tijd overeenstemming zou worden bereikt.

Anderhalf jaar

,,We zijn al anderhalf jaar met KPN in gesprek over de voorwaarden voor verlenging van het contract. Dat is op 1 augustus verlopen. Wij vonden het goed dat KPN Fox Sports nog doorgaf zonder overeenkomst, maar daar komt vanavond een eind aan", zei Rutten eerder.

De kwestie draait om de vergoeding voor doorgifte die Fox Sports vraagt aan KPN.

In een advertentie in het sportkatern van De Telegraaf adviseert Fox KPN-klanten die bang zijn om van sport-tv verstoken te blijven, rechtstreeks contact op te nemen met de klantenservice van KPN.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement