Excuses politie na controle rapper Typhoon

De politie betreurt het dat de rapper Typhoon maandag in Zwolle is staande gehouden door twee agenten. Ze wilden hem controleren omdat ze ,,de combinatie van de leeftijd en de, in hun ogen, dure auto en de huidskleur verdacht vonden'', zo staat in een verklaring van de politie. De rapper laat via zijn management weten dat hij niet meer wil reageren op het bericht van de politie.

Na zijn aanhouding deelde Typhoon zijn verontwaardiging op sociale media en daar reageerden ontzettend veel mensen op. Op Koningsdag heeft Typhoon in dezelfde stad nog met veel succes opgetreden voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

,,Toen de agenten zagen dat het om de bekende rapper ging, ontstond er een gesprek waarbij een politieman direct eerlijk heeft uitgelegd hoe hij tot het besluit om deze auto te controleren was gekomen'', zo staat in de verklaring die dinsdag is uitgegeven door de politie in Zwolle. ,,De agenten zijn aangesproken op hun gedrag en Typhoon kan rekenen op onze excuses.''

Neutraliteit

,,De politie moet te allen tijde staan voor neutraliteit. Wij mogen niet selecteren op uiterlijk of afkomst en daarom vonden wij het belangrijk om deze kwestie direct op te helderen. De betrokken agenten waren zich zeer bewust van hun inschattingsfout en gaven dit ook direct ruiterlijk toe'', aldus de verklaring.

Volgens de manager van Typhoon zit de artiest momenteel in een huisje om muziek te maken met een aantal anderen en wil hij zich daar op focussen. ,,Alles wat hij wilde zeggen, staat in zijn post op Instagram.'' Hierin zei de rapper dat het niet de eerste keer is dat de politie hem staande houdt. ,,Dit is helaas de zoveelste keer dat dit mij overkomt en dan ben ik nog 'bekend' en is de sfeer na herkenning minder gespannen. Velen hebben dat voorrecht niet.''

Prijzen

Typhoon, die eigenlijk Glenn de Randamie heet, won in 2004 de Grote Prijs van Nederland voor zijn hiphop-act en kreeg veel andere pop- en cultuurprijzen, waaronder de Edison en 3FM Award. Vorig jaar stond hij met twee hits in de Top 2000 van Radio 2: Hemel valt en Zandloper.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement