Ex-Wildersbeveiliger lekte info dochter Obama

Politiemedewerker Faris K., de man die verdacht wordt van het lekken van vertrouwelijke informatie over politicus Geert Wilders, zou ook informatie hebben gedeeld over een bezoek van de dochter van Barack Obama aan Nederland. Het is niet bekend om welk bezoek en om welke dochter van de voormalig Amerikaanse president het gaat.

K. moet maandag voor de rechter in Den Haag verschijnen. Het gaat dan om een niet-inhoudelijke zitting. Hij wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim.

De 36-jarige man zat bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) en was onder meer betrokken bij de beveiliging van Wilders. K. was binnen de DBB belast met het maken van zogenoemde omgevingsscans voor de beveiliging van de PVV-voorman.

Vriendinnen

Hij zou vertrouwelijke en operationele informatie van de politie aan vriendinnen hebben verteld. Ook zou hij ten onrechte in de politiesystemen hebben gezocht voor privédoeleinden. Het Openbaar Ministerie heeft geen aanwijzingen dat hij informatie met criminelen heeft gedeeld.

K. werd februari vorig jaar opgepakt, midden in de campagnetijd voor de Tweede Kamerverkiezingen. Wilders legde daarop tijdelijk zijn campagne neer.

In 2008 was hij al veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 100 uur wegens het opzettelijk schenden van zijn ambtsgeheim. K. werkte toen voor de politie in Utrecht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement