Eerste deel nieuw stuk A4 geopend

Door een telefoontje naar de meldkamer van Rijkswaterstaat met de vraag om de slagbomen van de nieuwe Ketheltunnel te openen, heeft minister Melanie Schultz (Infrastructuur) vrijdagavond het eerste deel van het nieuwe stukje A4 geopend. Het gaat om 7 kilometer weg tussen Schiedam en Delft.

De andere kant op, richting Schiedam, gaan de rijbanen maandagochtend vroeg open, vóór de ochtendspits.

,,De A4 gaat een enorme verlichting opleveren voor de A13 tussen Den Haag en Rotterdam'', aldus Schultz. ,,Ik ben blij dat, ook al heeft het heel lang geduurd, de automobilist er nu toch van kan profiteren.'' Over het stukje snelweg door Midden-Delfland is tientallen jaren gesteggeld. Door procedures van tegenstanders, trage besluitvorming en steeds wisselende regelgeving duurde het 63 jaar voordat de weg er kon komen.

Ruggengraat

De minister keek ook al vooruit naar de aanleg van een verbindingsweg tussen de A13 en de A16 in hetzelfde gebied. ,,Het is hoognodig dat deze wegen er allemaal komen want uiteindelijk is infrastructuur de ruggengraat van onze economie'', aldus Schultz vrijdagavond.

De aanleg van het omstreden stuk A4 kwam in een stroomversnelling door de Crisis- en herstelwet uit 2010. Die wet was gericht op versnelling van infrastructuurprojecten om zo de bouwwereld een impuls te geven ten tijde van de kredietcrisis.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement