Duizenden Ajax-fans lopen mars voor Cruijff

Duizenden supporters van Ajax zijn zondagmiddag rond 13.30 uur begonnen aan een mars voor de overleden Johan Cruijff. Ze verzamelden bij de plek waar de Amsterdamse club vroeger in stadion De Meer de thuiswedstrijden afwerkte. Sjaak Swart, oud-ploeggenoot van de beroemde nummer veertien, bracht de stoet op gang.

,,Het is prachtig dat er zo veel mensen meelopen, heel bijzonder", zei Swart. ,,Dit verdient hij als geen ander. Het is zo erg dat ook hij aan die verschrikkelijke ziekte is overleden. Laten we er een onvergetelijke dag van maken. Dat is het minste wat we kunnen doen."

Deelnemers aan de mars dragen spandoeken en shirts met afbeeldingen van Cruijff en zingen liederen over hun overleden clubicoon. Bij het ouderlijk huis van Cruijff in de Akkerstraat in Betondorp zijn honderden fakkels aangestoken.

Speciale shirts

De supporters wandelen in ruim twee uur naar de ArenA, waar om 16.45 uur de thuiswedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle begint. Voor dat duel wordt een minuut stilte gehouden als eerbetoon aan Cruijff, zoals bij alle duels in de eredivisie en Jupiler League van dit weekeinde. Spelers van Ajax voetballen tegen PEC Zwolle ook in speciale shirts, ter herinnering aan de voetballegende.

Bij opkomst van de spelers houden fans een papiertje boven hun hoofd waardoor er een tekst voor Cruijff zichtbaar wordt. Ook ligt er dan een groot Ajax-shirt met nummer 14 in de middencirkel. In de veertiende minuut van het duel zal er een groot applaus in de ArenA klinken voor Cruijff. De wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle wordt door zo´n 150 oud-spelers van de Amsterdamse club bijgewoond. Zij zitten naast elkaar op de tribune. Een deel van hen sluit aan het einde van de mars aan bij de supporters.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement