Drenthe: Man overleden bij overval in Gees

Bij een overval in een woning in Gees is donderdagochtend een 69-jarige man dusdanig gewond geraakt dat hij is overleden.

Volgens de politie drongen drie mannen met geschminkte gezichten het huis, gelegen op de hoek van de Dorpsstraat en de Tilweg, binnen. In het huis woont de eigenaar van Elders Recreatie, dat recreatiewoningen in het dorp verhuurt. Bij de overval liep de man ernstige verwondingen op, die hem vermoedelijk fataal zijn geworden.

De overvallers zouden mogelijk van buitenlandse komaf zijn. In de Burgernet-melding die rond is gestuurd wordt gesteld dat een van de daders een opvallend smal gezicht zou hebben.

De drie zijn na de overval gevlucht. De politie zegt niet te weten hoe ze er vandoor zijn gegaan. Ook is het nog onduidelijk wat ze hebben buit gemaakt.

,,De vrouw is voor ons de enige getuige. Maar ze is enorm van slag door wat er is gebeurd'', aldus een woordvoerster van de politie. ,,We zijn er nu vooral op gericht om de overvallers zo snel mogelijk te vinden. We hebben op dit moment nog geen spoor van de daders''.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement