Dregteam gaat zoeken naar vermist meisje Ameland

Dregteam gaat zoeken naar vermist meisje Ameland ANP

Een dregteam gaat woensdagmiddag naar het lichaam van een vermist Duits meisje in een gebied ten noorden van het dorp Buren op Ameland doorzoeken. Dat meldt de politie. Ondertussen blijft sprake van verscherpt toezicht rond de kustlijnen.

Het dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) doet de zoekactie, met ondersteuning van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. Eerder was een zoekgebied in kaart gebracht. Het zoekgebied en de omgeving ervan is mede door de marine doorzocht met sonarapparatuur. Bij het deel ten noorden van Buren lukte dat echter niet.

Bij Ameland wordt al dagen langs de kust gezocht naar het 14-jarige meisje. Ze raakte zaterdagavond vermist toen ze met haar vader en zus in zee in de problemen was gekomen. De vader en zijn andere dochter konden aan de kant komen, maar het 14-jarige meisje werd niet meer gezien. Zondag gaven hulpdiensten de hoop op dat het kind nog levend teruggevonden zou worden. De zoektocht richt zich sindsdien op het vinden van haar lichaam.