Dooi verdrijft code rood ook in Groningen

Dagen achtereen was het glijden, glibberen, koud en nat in het noorden van het land. Maar donderdagavond om 21.00 uur trok het KNMI ook voor de provincie Groningen de zogenoemde code rood in. Die was ingesteld vanwege de grootschalige gladheid.

Hiermee is na dagen een einde gekomen aan winterse omstandigheden en is het hele land, wat het weer aangaat in ieder geval, weer terug naar normaal. In sommige provincies, vooral in het noordwestelijk deel van het land, geldt donderdagavond nog wel code geel in verband met gladheid. Voor de Waddeneilanden, Noord- en Zuid-Holland en Zeeland geldt ook code geel, maar dat heeft met zware windstoten te maken.

De afgelopen dagen gold meerdere keren code rood in het noorden van het land door ijzel. Mensen bonden de schaatsen onder, bleven thuis van hun werk, het openbaar vervoer reed niet of mondjesmaat en op de weg gebeurden tal van ongelukken. Sinds zaterdag is er bijna 7 miljoen kilo zout gestrooid.

Het KNMI verwacht dat zachte lucht uiteindelijk ook in het noorden van Nederland een einde aan de gladheid zal maken. Het opdringen van de zachtere lucht komt nog wel met neerslag, die in het noorden eerst nog als sneeuw of ijzel kan optreden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement